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ラットの味覚神経節細胞における栄養素感知のメカニズムについて
https://asahi-u.repo.nii.ac.jp/records/13147
https://asahi-u.repo.nii.ac.jp/records/131472b8f735c-0695-4f09-b5e0-76342cb26691
Item type | 朝日大学 教育・研究業績(1) | |||||
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公開日 | 2021-06-23 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | ラットの味覚神経節細胞における栄養素感知のメカニズムについて | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Possible mechanism of nutrient sensing in gustatory ganglion cells of rats | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | eng | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_1843 | |||||
資源タイプ | other | |||||
アクセス権 | ||||||
アクセス権 | metadata only access | |||||
アクセス権URI | http://purl.org/coar/access_right/c_14cb | |||||
業績分類 | ||||||
値 | 学会発表 | |||||
教員氏名 |
安尾, 敏明
× 安尾, 敏明 |
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発行、発表雑誌等、又は発表学会等の名称 | ||||||
値 | The 62nd Annual Meeting of Japanese Association for Oral Biology | |||||
発行又は発表の年月 | ||||||
日付 | 2020-09 | |||||
概要 | ||||||
値 | Sensory function is influenced by nutritional balance. However, little is known about mechanism for integration of sensory and nutritional informations. In this study, we investigated the existence of taste receptors for nutrient sensing in the rat geniculate ganglion to determine possible mechanism for integration of nutrition and gustatory informations in the peripheral nervous system.A salt taste receptor and a sweet taste receptor component mRNAs were expressed in the geniculate ganglion suggesting the ability to sense fluctuations of sodium and glucose concentrations in body fluid. |